ACTIEF SAMENWERKEN AAN duurzame doelstellingen
Blij worden van een nieuwe outfit is iets wat Sake Store volledig begrijpt. Echter, we erkennen ook de grote impact die de mode-industrie heeft op ons milieu. Daarom hebben we een duurzaam partnerschap gesmeed met Estafette in de vorm van: de textielinzamelbox!
In de Sake Store filialen in de Westereen, Dokkum, Franeker, Oosterwolde, Surhuisterveen en Joure vind je zo'n box waar je kleding kunt inleveren die je niet meer draagt, maar die absoluut een tweede leven verdient. Want kleding is 'gemaakt om door te geven'.
Eerdere succesvolle inzamelacties tussen Estafette en Sake Store waren 'Recycle jouw jeans' en 'Recycle jouwe winterjas'. En dat smaakt naar meer! Door zo samen te werken kunnen we een bijdrage leveren aan het verkleinen van de afvalberg en het bevorderen van duurzaamheid in de mode-industrie. Doe je mee?
GEMAAKT OM door te geven
Jouw oude kledingstukken die je doorgeeft aan Estafette komen altijd goed terecht: in de kledingkast van iemand anders die er weer jaren blij mee is of ze worden hergebruikt als grondstof voor circulaire projecten en initiatieven.
HOE LEVER IK gratis KLEDING EN TEXTIEL BIJ ESTAFETTE?
ZELF BRENGEN
Breng het naar één van onze Estafette recyclewinkels (kun je meteen een rondje maken door de winkel!). Of lever het in bij de speciale Estafette-container voor herbruikbare spullen. Dat kan op de Omrin-milieustraten van Buitenpost, Damwoude, Franeker, Gorredijk, Grou, Heerenveen, Leeuwarden en Stiens.
OPHAALROUTES
In de gemeenten Waadhoeke, Heerenveen, Harlingen en Opsterland rijden wij twee keer per jaar textielroutes. Hiervoor moet je een ophaalafspraak maken om je textiel te laten ophalen. Zet het textiel in een afgesloten zak
op de afgesproken dag aan de weg.
WOON JE IN gemeente Leeuwarden?
Dan kun je hier een afspraak maken om jouw textiel thuis te laten ophalen. Dit kan ook via de Omrin Afvalapp (kringloopspullen aanmelden) of via 0900 – 210 0 215 (aanmelden kringloopgoederen). Let op: ook voor het ophalen van textiel moet je wel thuis zijn om de textielzak aan de chauffeur af te geven.
MAAK EEN OPHAALAFSPRAAK
Teveel om zelf te vervoeren of heb je geen vervoer? Dan halen we het bij jou thuis op. Je maakt hiervoor een afspraak in de Omrin Afvalapp. Geen Omrin Afvalapp? Je maakt makkelijk en snel via de website van Omrin een afspraak om je textiel op te laten halen. Vul je postcode in, bekijk welke opties er voor jou zijn en plan een afspraak in!
Welke spullen
KAN IK EIGENLIJK INLEVEREN?
Graag INLEVEREN BIJ ESTAFETTE
Onderstaande kan wel naar Estafette recyclewinkels, als het schoon, droog en heel is. Niet schoon, droog en heel? Dan mag het in de textielbak of naar de milieustraat.
- Kleding (ook zwemkleding en ondergoed)
- Schoenen (per paar samengebonden)
- Gordijnen, vitrage, vloerkleden, sierkussentjes
- Beddengoed: lakens, dekens, slopen, dekbedhoezen
- Handdoeken, theedoeken, tafellakens, servetten, washandjes
- Sokken en kousen
- Accessoires: riemen, tassen, (strop)dassen, hoeden, petten
- Handschoenen
Liever niet INLEVEREN BIJ ESTAFETTE
Onderstaande kan niet in de kledingzak voor de textielroute of naar Estafette, maar moet worden ingeleverd bij het restafval/grofvuil op de milieustraat, aangemeld worden voor de grofvuilroute of in je eigen sortibak worden gedaan.
- Vloerbedekking: matten, tapijt (hoort bij het grofvuil, aanmelden doe je hier)
- Matrassen, kussens, en dekbedden (hoort bij het grofvuil, aanmelden doe je hier)
- Poetsdoeken, vodden en lappen
- Natte kleding, textiel en schoenen (eerst laten drogen)
- Kleren met verf- of olievlekken
- Vulling van kussens of speelgoed
VAN GROEN denken NAAR GROEN doen
met de textielinzamelbox van Estafette bij jouw bedrijf
Iedereen wil wel een ‘iets duurzaams’ doen. Toch? Er zit soms alleen een hapering soms tussen groen denken en groen doen. Want waar begin je? Doorgeven is gelukkig heel gemakkelijk (en alle beetjes helpen). Dit zou jij vandaag al met jouw bedrijf kunnen doen: de textielinzamelbox van Estafette bestellen!
WAT gebeurt ER MET MIJN TEXTIEL?
ESTAFETTE = bontvrij
Estafette verkoopt geen bont maar zamelt het wel in en maakt het onklaar voor gebruik/dragen zodat het uit het straatbeeld verdwijnt.