Nationale Kringloopdag 2024

ONTDEK DE MAGIE VAN DE KRINGLOOP.....

NKD 2024 Aankondiging Insta

Bij Estafette recyclewinkels maken we iemand anders blij met jouw overbodige spullen. Maar… hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Wat gebeurt er allemaal tussen inname en verkoop?

Dat kun je ontdekken op zaterdag 5 oktober tijdens de Nationale Kringloopdag. Kom langs en ontdek magie van de kringloop!

Feestelijk programma 
Naast een feestelijk onthaal op de rode loper heeft elke winkel wat gezelligs bedacht. In alle Estafette recyclewinkels zijn er activiteiten. Wat kun je zoal verwachten:

  • Een kijkje achter de schermen: ervaar wat er allemaal gebeurt tussen inname en verkoop van spullen;
  • Een feestje voor de kinderen: puzzeltochten, grabbeltonnen en kleurplaten.
  • Mooie ontmoetingen met betrokken kringloopmedewerkers;
  • Inname van jouw spullen: als je er toch bent, kun je meteen je oude spullen kwijt!

Bekijk hieronder wat per locatie het programma die dag is. 

BURGUM | feestje voor de kids

Een superleuk uitje voor de kids op 5 oktober in Burgum! Paps & mams lekker sneupen terwijl de kinderen kunnen kleuren, een leuk spelletje doen (maar dan kringloopstyle) of: lang zoet met de letterspeurtocht door de winkel. Ook leuk voor alle volwassenen :).

Ranja en koek voor iedereen die zin heeft!

Kids In De Winkel 2023
Wad'n Strunroute 2024

FRANEKER | Wad’n Strúnrûte

 

In Franeker mag je lekker door de magazijnen struinen en een gezellig praatje maken van onze vrijwilligers. Vragen? Zij beantwoorden ze graag!

 

Bovendien is de winkel op vrijdag 4 én zaterdag 5 oktober onderdeel van de Wad’n Strúnrûte: dé kringloopsneuproute aan de Friese Waddenkust voor schatzoekers en curosialiefhebbers. Meer info vind je op https://www.facebook.com/wadnstrunrute of https://www.instagram.com/wadnstrunrute

HARLINGEN | 'Van onschatbare kringloopwaarde' raadspel

In Harlingen stellen we een assortiment van bijzonder vintage snuisterijen en excentrieke gadgets tentoon. Willekeurige, mysterieuze voorwerpen die we nog nooit eerder hebben gezien. Maar wat is het nou eigenlijk waard? Raad jij het goed? Doe mee en maak kans op een Estafette cadeaubon. 

Voor de kids is er grabbelton met leuke prijsjes!

Oosterwolde133
Omrinsept23190

LEEUWARDEN |  kijkje achter de schermen 

Wist je dat het grootste gedeelte van de 8.000 m2 waar de Recycle Boulevard uit bestaat eigenlijk circulaire werkplaatsen en de magazijnen zijn? Op 5 oktober gooien we alle deuren wagenwijd open mag je overal op je gemakje rondscharrelen om te kijken hoe het nu eigenlijk achter de schermen aan toe gaat. En heb je vragen? Onze vrijwilligers beantwoorden ze graag. Maak een rondje tussen 10.00 en 12.00 uur of tussen 13.00 en 16.00 uur. 

En tussendoor doe je natuurlijk een lekker koffietje met wat lekkers of een heerlijk soepje of broodje bij De Eethoek. Gegarandeerd een heerlijk dagje uit!

OOSTERWOLDE | Repair Café en open magazijn

In Oosterwolde staan er natuurlijk een heerlijke kop koffie met wat lekkers voor je klaar en kun je kijken hoe het achter de schermen aan toe gaat, want ook hier gaat het magazijn speciaal voor deze dag open. Heb je toevallig spulletjes staan die kapot zijn? Neem ze mee, want de mensen van het Repair Café Oosterwolde staan voor je klaar tussen 10 en 13 uur om deze voor je te repareren!

En ook aan de kindjes wordt gedacht: die mogen lekker grabbelen en graaien bij de grabbelton. 

Repair Cafe
Stin Anna Collage

SINT ANNAPAROCHIE | Wad’n Strúnrûte 

Gezien de locatie van deze winkels kan het ook niet anders: uiteraard zijn we ook hier onderdeel van de Wad’n Strúnrûte op vrijdag 4 én zaterdag 5 oktober. Dé kringloopsneuproute aan de Friese Waddenkust voor schatzoekers en curosialiefhebbers. Meer info vind je op https://www.facebook.com/wadnstrunrute of https://www.instagram.com/wadnstrunrute

Daarnaast staat er wat te drinken en wat lekkers voor je klaar en kunnen de kids heerlijk kleuren en speuren met een speurtocht door de winkel.

Enne: vergeet je niet om ook een kijkje te nemen op onze mooie Estafashion afdeling? Je zou bijna vergeten dat alles tweedehands is daar!

SNEEK | leuke aanbieding 

In onze allernieuwste winkel in Sneek. Voor de kids is er touwtjetrekken en een grabbelbox met leuke prijsjes. Gezellig! 

Leuke aanbieding
Daarnaast voor alle klanten een leuke aanbieding: alle schilderen shop je op 5 oktober met 50% korting! 

 

Sneek Voorlezen Magisch Boek